Rolstoelen hulpmiddelen invaliden mobielkwestie

Terugbetaling van je scooter, rolstoel of hulpmiddel

Mobiel Kwestie helpt je stap voor stap bij de opmaak van je dossier totterugbetaling van je rolstoel, scooter of hulpmiddel voor thuiszorg. Als onafhankelijke zorgverstrekker is Mobiel Kwestie erkend door elke zorkas en het VAPH. Dat maakt de terugbetaling via de zorgkas meteen een pak eenvoudiger.

Jouw terugbetaling, onze zorg

Betaal enkel wat nodig is. Een (elektrische) rolstoel, scooter of andere mobiliteitshulpmiddel wordt in de meeste gevallen terugbetaald door de zorgkas of het VAPH.

Mobiel Kwestie begeleidt je aanvraag tot terugbetaling en volgt alles voor je op. Zo ben je zeker van een correct dossier en dito terugbetaling. Deze service is altijd inbegrepen, nooit extra.

Persoonlijke dossierbeheerder

Het enige wat je nodig hebt is een voorschrift van een arts . Voor sommige hulpmiddelen is een voorschrift van het RAR (rolstoeladviesrapport) noodzakelijk – het zogenaamde RAT (rolstoeladviesteam). Hiervoor kan je meestal terecht bij een lokaal ziekenhuis. Via deze link kun je een ziekenhuis, die erkend is voor het opmaken van een RAT, vinden: https://www.zorg-en-gezondheid.be/sites/default/files/external/Rolstoeladviesteams.pdf

Als kinesist en dienstverlener heeft zaakvoerder Marc De Muynck een uitstekende relatie met voorschrijvers en doorverwijzers (artsen, kinesisten, thuisverpleegkundigen, …). Als je persoonlijke gesprekspartner en dossierbeheerder zorgt hij voor een vlotte afhandeling van je terugbetalingsdossier.

Terugbetaling

De terugbetaling van hulpmiddelen door de zorgkas gebeurt via de zogeheten derdebetalersregeling. Zorgkassen herkennen dossiers van Mobiel Kwestie aan het erkenningsnummer 64306545240.